What's Up @ Cruizy TV


Cruizy Report

Interviews met boeiende cruiseprofessionals & reportages van ons Cruizy-team 


Gesprek met Suzanne Kochen - Explora Journeys

Explora Journeys staat voor een buitengewone cruise-beleving aan boord van ultra-luxueuze cruiseschepen van 922 passagiers. De Explora I gaat in mei 2023 in de vaart, daarna volgen nog de Explora II tot VI. Een heel prestigieus plan voor een gloednieuwe rederij die je laat genieten zoals jij het wilt, zonder tijdsdruk, met overnights en heerlijke zeedagen om ten volle het schip te kunnen ervaren met heel wat restaurants, bars, lounges, zwembaden en Spa. 

Gesprek met Gregory Lamoot - SeaDream Yacht Club

SeaDream Yacht Club tilt de yachtbeleving naar een hoger niveau met ingrijpende upgrade- en renovatieprojecten.

We geven een paar voorbeelden: volledige renovatie van de kajuiten met meer comfortabele, functionele ruimte, state-of-the-art elektrische upgrades in alle kajuiten, inclusief USB/USBC-oplaadpoorten, WiFi en sensorverlichting, waardoor de wereld binnen handbereik van de gasten is. Je verneemt er alles over in dit gesprek.

Gesprek met Davy Van Acker - Hapag-Lloyd Cruises

Wij hadden een gesprek met Davy Van Acker. Hij kon in februari een expeditiecruise naar Antarctica ervaren aan boord van de HANSEATIC inspiration. Een fantastische beleving vanuit Ushuaia, langs het Beagle Channel, South Georgia, de Weddell Sea en Half Moon Island. Er zat ook een Belgisch kantje aan de expeditie want de Straat van Gerlache is een zeestraat die werd verkend tijdens de Belgische Antarctische expeditie, onder leiding van Adrien de Gerlache in januari en februari 1898.

Gesprek met Evelien Vanderstraeten - Costa Cruises

Een boeiend gesprek met Evelien Vanderstraeten over de Costa Firenze, het nieuwste paradepaardje van Costa Cruises. Het schip is een ode aan de  stad Firenze met een Renaissance stijl die aan boord overal terug te vinden is. Maar ook de nieuwigheden van Costa kwamen aan bod, en daar bij speelt de beleving een grote rol op vlak van gastronomie en de excursies. Evelien ging ook wat dieper in op de veelbelovende toekomstplannen van de rederij.

Interviews met diverse rederijen vanop  het Cruise Event in Antwerpen

Cruizy was op het Cruise Event met de CRUIZY BOUTIQUE om te inspireren en te informeren over de verschillende cruise-mogelijkheden  in 2022 en 2023. Wij haalden de microfoon boven en gingen op pad om bij een aantal rederijen te polsen naar  hun nieuwigheden en aanbiedingen : Rivages du Monde, Oceania Cruises, SeaDream Yacht Club, Seabourn, Holland America Line en Norwegian Cruise Line.

Gesprek met Achim Weber - Scenic Cruises & Emerald Cruises

Wij hadden Achim Weber te gast en vroegen hem naar het aanbod van de rivier- en expeditiecruises van beide rederijen. Yachting is de nieuwe trend aan het worden en zowel Scenic als Emerald spelen hier op hier met 2 gloednieuwe yachts: de Scenic Eclipse en de Emerald Azzurra.  Achim ging ook wat dieper in op de vaarroutes voor 2022 en 2023 en voor het winterseizoen 2022/2023. Een boeiend gesprek over luxueuze yachtcruises naar alle windstreken.