What's Up @ Cruizy TV


Explore the World

Ontdek fantastische plaatsen in alle uithoeken op aarde, van iconische hotspots tot minder bekende plekjes. 


Cambodja

Cambodja is een ongelooflijk mooi land. Er is heel wat te zien en te beleven. Van de wereldberoemde Angkor Wat tot en met de eilanden als Koh Rong en van heerlijke kustplaatsen zoals Kep tot onbekende tempels als Banteay Srei. Je vindt het hier allemaal. Tel daar de ontzettend vriendelijke bevolking bij op, en je hebt de ideale mix voor een mooie rondreis of vakantie.

Siem Reap is de stad die het dichtst bij Angkor ligt. Maar het is lang niet de enige tempel die bewaard is gebleven.

Costa Rica

“Rijke Kust”, dat was de naam die Christoffel Columbus aan Costa Rica gaf toen hij het in 1502 ontdekte. Dit land ligt tussen de Stille Oceaan en de Caraïbische Zee en heeft dus heel wat kilometers strand, maar evengoed tropische bossen en verschillende vulkanen. Costa Rica was één van de eerste landen om kabelliften te installeren in het regenwoud om de fauna en flora beter te kunnen observeren zonder er te veel impact op te hebben.

Jordanië

Jordanië is verrassend veelzijdig, van Romeinse steden, zoals Jerash, het woestijnlandschap van Wadi Rum, de in de rotsen uitgehouwen stad Petra, met maar liefst 800 gebouwen, gevels, graven badhuizen en tempels, de Grand Canyon van Dana, de canyon van Wadi Mujib, waar je door het water kan lopen tussen de enorme oranje rotsen, de Dode Zee en de prachtige flora van de Rode Zee. Een land dat reeds door de eeuwen heen een ontmoetingsplek is geweest voor tal van culturen.

Tahiti

Tahiti is een van de meest bekende exotische eilanden in Frans-Polynesië. Met een rijke onderwaterwereld met kleurrijke vissen, pijlstaartroggen en haaien. De eilanden zijn ruiger dan vaak wordt gedacht. Veel van deze eilanden hebben een vulkanische oorsprong, waardoor er steile heuvels en zelfs bergen zijn. En die zijn opvallend groen door de weelderige begroeiing. Wat een bijzondere mix geeft in combinatie met de witte stranden en het heldere, blauwe zeewater.

Spitsbergen

Spitsbergen is het grootste eiland van de Noorse archipel Svalbard. Het wordt vaak "Het land van de Middernachtzon" genoemd. Het staat ook wel bekend als 'The Wildlife Capital of the Arctic'. Vroeg in het seizoen van april tot juni is de beste reistijd om het pakijs en ijsberen te zien, hoewel ijsberen het hele jaar voorkomen. De periode november-februari is de beste tijd om het Noorderlicht te ervaren, terwijl de mei-september het meest geschikt is om de Middernachtzon te bewonderen.

Normandië - Rouen (Frankrijk)

Rouen is de hoofdstad van Normandië en dat is te zien ook. De stad heeft een bijzonder rijke historie. Rouen is ook de stad met 100 klokkentorens. Overal ziet u kerken, torens en kapellen.

Monet liet zich inspireren door de Kathedraal van Onze Lieve Vrouw: hij maakte er zijn Kathedralen, een indrukwekkende serie impressies van de gevel van de kathedraal. Aan de oevers van de Seine kunt u heerlijke wandelingen maken.  

Wachau Vallei - Abdij van Melk (Oostenrijk)

Het rijke verleden van de abdij van Melk (in het Duits een Stift) laat zich zien in de schatkamer, het archief en de fraaie bibliotheek. Vooral de Bibliotheek met haar marmeren zaal is majestueus met meer dan 100.000 werken en relevante historische manuscripten. Ook het beroemde plafondfresco, een allegorische afbeelding van het geloof is bijzonder om te zien. Dat zijn trouwens alle fresco’s in de abdij.

Bordeaux (Frankrijk)

Vandaag de dag is Bordeaux een stad waar genoeg te zien en te beleven is. Een belangrijke bezienswaardigheid in de stad is de Pont de Pierre, de brug over de rivier de Garonne. Of de Place des Quinconces, wat bekend staat als het grootste plein van Frankrijk. Ook is er de oude binnenstad, waar zich talloze winkels en restaurants bevinden. Bordeaux is een prachtige stad die absoluut de moeite waard is om eens te bezoeken.

Lamego (Portugal)

Gelegen op zo'n 12 km van de oevers van de Douro, heeft Lamego in de 18e eeuw, een periode van grote voorspoed beleefd toen hier de verfijnde wijn werd gemaakt die de voorloper zou zijn op de beroemde Portwijn.

De kerk van het klooster Convento de Santa Cruz, met een uitzicht over de stad, is bijzonder de moeite waard. Gelegen op een hoogte van 600 meter, heeft de kerk een prachtig monumentaal barok heiligdom, toegewijd aan Nossa Senhora dos Remédios.

Kroatië

Kroatië is als een geschenk van de Goden, de prachtigste stranden, één van de mooiste zeeën ter wereld, maar liefst 8 nationale parken en een cultureel erfgoed om u tegen te zeggen. Kroatië is als een parelsnoer van betoverende eilanden, uitnodigende havenstadjes en lieflijke baaien. En dan hebben we het nog niet gehad over de heerlijke grillgerechten, de Dalmatische ham, verse sardientjes, schapenkaas en lekkere wijnen.

IJsland

IJsland is werkelijk uniek en is met geen ander land te vergelijken. Grote delen zijn nog ongerept. Bovendien treft men nergens anders zo’n grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen aan op een relatief klein oppervlak. En dan heb je nog de sluimerende vulkanen, kilometerslange kraterrijen, immense gletsjers, watervallen in alle soorten en maten, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer.